Hoefsmederij

Facilitair Paarden Centrum de Hofstede heeft een eigen hoefsmid, die zich naast ‘normaal’ beslag heeft toegelegd op speciaal en orthopedisch beslag

Binnen de revalidatie van een paard nemen de stand van de hoeven en het hoefbeslag een belangrijke plaats in. Het kan zijn dat uw paard het beste functioneert met een normaal ijzer. Er zijn echter ook mogelijkheden denkbaar dat een aangepast ijzer noodzakelijk is om een beter bewegingspatroon mogelijk te maken. Denk hierbij aan aandoeningen als hoefkatrolontsteking, rugproblemen, spat e.d.

Daarnaast is het mogelijk om paarden met extreme afwijkingen aan de hoeven door ons te laten begeleiden in het herstel van de hoef. Door de multidisciplinaire aanpak zal het mogelijk zijn het paard ook in het herstel van de beweging te begeleiden .Door het paard eerder weer in (aangepaste) beweging te krijgen wordt de herstelperiode vaak verkort. Ook andere aandoeningen als peesproblemen, hoefbevangenheid en gewrichtsproblemen kunnen door een goed, aangepast beslag in combinatie met de andere revalidatie mogelijkheden op de hofstede gecontroleerd herstellen. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor het normale bekappen of beslaan van uw paard.